duminică, 5 aprilie 2009

Criteriile de selecţie

Criteriile de selecţie sunt câmpurile din ecranul inițial al unui raport folosite pentru a defini tipul şi cantitatea informaţiei pe care doriţi s-o proceseze raportul. Rapoartele sunt generate folosind criteriile de selecţie. Exemplu de criteriu de selectie pentru un raport de furnizori ar fi numărul furnizorului. Acest lucru înseamnă că puteţi selecta un singur furnizor sau un interval de numere furnizor.
Atunci când un câmp de criterii este lăsat gol se consideră toate intregistrările (nu există restricție).
Pentru a introduce o singură valoare… plasaţi cursorul în campul de selectie dorit. Introduceţi valoarea dorită. Pentru a califica criteriul faceti dublu click pe camp sau alegeţi editare ->optiuni de selectie sau apasati F2. Puteţi specifica dacă intregisrările selectate vor fi mai mari mai mici sau egale. Puteti de asemenea sa excludeţi inregistrările adică sistemul le va afisa pe cele care nu corespund.
Pentru a introduce un interval… plasaţi cursorul în campul de selectie dorit. Introduceţi valoarea inferioară a intervalului în acest camp. Plasati cursorul în campul adiacent. Aici introduceţi limita superioară a intervalului. Pentru a califica această selecţie alegeţi editare ->optiuni de selectie.
Pentru selecţii multiple…daca alegeţi selectii multiple sistemul va afişa ecranul de selectii multiple. În acest ecran puteţi selecta mai multe valori sau intervale pentru fiecare criteriu. Valorile cu verde selectează iar cu roşu se exclude din selectie. În acest ecran se pot introduce mai multe randuri pentru fiecare tip: includere, excludere, valoare, interval.
Daca ati completat criteriile de selectie pentru o selectie multipla si doriti sa puteti reveni pe viitor la aceasta configuratie, o puteti salva ca varianta .
Folosind se deschide o fereastră cu intrari posibile în care puteți bifa toate cele care va intereseaza. Daca vreti sa excludeti aceste valori fiti sigur ca v-ati pozitionat pe intrarile rosii individuale.